Bij de UPENDI Academy delen we onze uitgebreide expertise met HR-professionals en (toekomstige) loopbaan- en studiekeuzebegeleiders.
Met onze praktijkgerichte opleidingen bieden we professionals de tools en kennis om zichzelf verder te ontwikkelen en anderen effectief te begeleiden in hun loopbaan- en studiekeuzeprocessen.
De UPENDI Academy biedt hoogwaardige opleidingen aan voor zowel loopbaan- als studiekeuzebegeleiders. Ons doel is om professionals op te leiden met de juiste kennis, vaardigheden en houding om een positieve impact te maken in de levens van hun cliënten.
Door een sterke combinatie van theorie en praktijk bereiden we deelnemers voor op de uitdagingen van de arbeidsmarkt en het onderwijs.
Met onze leertrajecten dragen we bij aan de verdere professionalisering van beide vakgebieden, door opleidingen aan te bieden die zijn afgestemd op de wettelijke vereisten en de actuele ontwikkelingen binnen het werkveld.
Opleidingen voor loopbaanbegeleiders en studiekeuzebegeleiders
De UPENDI Academy biedt we twee kernopleidingen aan:
Beide opleidingen richten zich op het versterken van de professionele capaciteiten van begeleiders en zorgen ervoor dat deelnemers alle nodige competenties ontwikkelen om cliënten effectief en empathisch te begeleiden.
Gina Buydaert – Ervaren loopbaanprofessional
De opleidingen bij de UPENDI Academy worden verzorgd door Gina Buydaert, loopbaanprofessional en zaakvoerder van UPENDI. Gina heeft een carrière van meer dan 20 jaar in loopbaan- en studiekeuzebegeleiding, en zette haar eerste stappen in HR als consultant en regioverantwoordelijke bij Adecco. Daarnaast heeft ze als selectieverantwoordelijke, coach en leidinggevende bij Colruyt Group veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen in hun loopbaan. Als freelance recruiter en loopbaanbegeleider heeft ze gewerkt voor bedrijven zoals ING, bpost, TVH, Hilti, BMW, Proximus, en Fluvius.
Gina begeleidde ondertussen tientallen studenten en honderden werknemers en zelfstandigen bij het maken van cruciale keuzes met betrekking tot hun studies en loopbaan.
Vanuit haar uitgebreide praktijkervaring en voortdurende bijscholing ontwikkelde ze de UPENDI loopbaangids, waarmee ze sinds 2021 ook HR-medewerkers en loopbaancoaches opleidt tot echte professionals in hun vakgebied.
Waarom kiezen voor de UPENDI Academy?
Met Gina's passie voor persoonlijke ontwikkeling en jarenlange ervaring kunnen deelnemers rekenen op een leeromgeving waarin theorie en praktijk samenkomen. We bieden opleidingen die niet alleen gericht zijn op kennisoverdracht, maar ook op praktijkgerichte opdrachten en reflectie, waardoor begeleiders effectief aan de slag kunnen in hun vakgebied.
Bij de UPENDI Academy geloven we in de kracht van groei en ontwikkeling. Of je nu kiest voor de opleiding tot loopbaanbegeleider of studiekeuzebegeleider, je krijgt de juiste tools en begeleiding om een verschil te maken voor je cliënten.
Na maanden, weken en dagen van intensieve voorbereiding is onze aanvraag voor de opleiding Beroepskwalificatie Loopbaanbegeleider ontvankelijk verklaard. De inhoud wordt nu verder beoordeeld door de WSE-erkenningscommissie die uiterlijk op 6 december 2024 de beslissing meedeelt !
De Vlaamse regering keurde op 15 december 2023 een wetsvoorstel goed dat de voorwaarden om te werken als loopbaanbegeleider en loopbaancentrum sterk verandert. Binnenkort dienen alle loopbaanbegeleiders die werken met VDAB-loopbaancheques een erkende beroepskwalificatie te kunnen voorleggen.
Om hierop in te spelen, willen wij met de UPENDI Academy vanaf januari 2025 de officiële opleiding Beroepskwalificatie Loopbaanbegeleider aanbieden. Onze aanvraag voor deze opleiding werd op 9 september 2024 ontvankelijk verklaard en is nu in handen van de erkenningscommissie!
Wij geven nu al een inkijk in de inhoud van deze opleiding!
Met deze opleiding leren we je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als professioneel loopbaanbegeleider. Doorheen zes diepgaande modules behandelen we de 23 competenties uit de Beroepskwalificatie Loopbaanbegeleider die je dient te beheersen.
Onze ervaren docenten, onder leiding van Gina Buydaert, zullen je begeleiden in een praktijkgerichte omgeving waarin je zowel je kennis als je vaardigheden verder kunt ontwikkelen.
Gina Buydaert heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in hun loopbaan. Ze is een gepassioneerde expert in het vakgebied en heeft talloze cliënten succesvol gecoacht naar nieuwe loopbaaninzichten. Haar persoonlijke betrokkenheid en uitgebreide praktijkervaring vormen de kern van deze opleiding, waarbij ze haar kennis en inzichten deelt om het beroep van loopbaanbegeleider verder te professionaliseren.
Wat kan je verwachten?
We bieden een leeromgeving waarin theorie en praktijk samenkomen, gericht op het versterken van je vaardigheden, attitude en kennis als loopbaanbegeleider. Zowel beginnende als ervaren professionals zijn welkom.
Module-overzicht
Introductiedag
De introductiedag is het startpunt van jouw opleidingstraject en biedt je een helder beeld van wat je kunt verwachten tijdens de opleiding. Daarnaast maak je kennis met de docenten en je medecursisten.
Module 1: Algemene principes loopbaanbegeleiding
In deze module krijg je een uitgebreide theoretische basis over loopbaanbegeleiding. Je wordt geïntroduceerd in de fundamenten van het vak, inclusief de historische context, actuele trends en administratieve formaliteiten.
Module 2: Gespreks- en coachingtechnieken
Deze module richt zich op het ontwikkelen van je gespreks- en coachingvaardigheden. Je leert verschillende technieken om cliënten effectief te begeleiden en te ondersteunen in hun loopbaantraject.
Module 3: Loopbaantraject en loopbaancompetenties
In deze module leer je hoe je cliënten door een volledig loopbaantraject begeleidt, van kennismaking tot synthese en nazorg. Er wordt specifiek gefocust op het ontwikkelen van loopbaancompetenties, afgestemd op diverse loopbaanvragen.
Module 4: Persoonlijk ontwikkelingsplan
Je krijgt inzicht in het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan en EVC-portfolio, waarmee je zowel je eigen professionele groei als die van je cliënten ondersteunt.
Module 5: Basis sociale wetgeving
In deze module leer je de belangrijkste aspecten van sociale wetgeving die relevant zijn voor loopbaanbegeleiding. Je ontdekt hoe je deze kennis toepast in de praktijk.
Module 6: Ondernemerschap van de loopbaanbegeleider
Je ontwikkelt de ondernemersvaardigheden die nodig zijn om een succesvolle praktijk als loopbaanbegeleider op te bouwen en te onderhouden. Er is ook aandacht voor zelfzorg, zodat je als loopbaanbegeleider in balans blijft.
Certificatie-examen
Het certificatie-examen is ontworpen om te beoordelen of je, vanuit de 23 competenties van de Beroepskwalificatie, beschikt over de noodzakelijke kennis, vaardigheden en attitudes om als professioneel loopbaanbegeleider aan de slag te gaan.
Tijdsbesteding samengevat
14 klassikale lesdagen (98 uren)
4 klassikale e-learning sessies (19 uren)
2 groepswerken (8 uren)
1 presentatieopdracht (5 uren)
2 literatuurstudies (30 uren)
6 mentoringmomenten (6 uren)
4 intervisies (16 uren)
2 kijkstages (10 uren)
2 Praktijkstages (32 uren)
2 theoretische examens (4 uren)
2 praktijkexamens (8 uren)
1 certificatie-examen (8 uren)
Huiswerk, reflectie en zelfstudie (156 uren)
Kostprijs en startdatum
De kostprijs voor het volledige traject van de opleiding Beroepskwalificatie Loopbaanbegeleider bedraagt €2995. Dit omvat alle lesdagen, webinars, praktijkgerichte opdrachten, intervisies, gebruik van het leerplatform en het certificatie-examen.
Onder voorbehoud van goedkeuring door de erkenningscommissie starten we een eerste traject op 9 januari 2025, tweewekelijks op donderdag telkens van 9u00 tot 16u00. De opleiding gaat door in het UPENDI hoofdkantoor, Kortrijkstraat 15 in Deinze (locatie op 400m van het treinstation).
Interesse?
Wil je nu al meer informatie over onze opleiding Beroepskwalificatie loopbaanbegeleider?
Wil je meer info over vrijstellingen?
Wil je alvast jouw plek reserveren onder voorbehoud van goedkeuring?
Wil je graag een andere startdatum?
Wil je graag deelnemen aan de online infosessie op donderdag 24 oktober of maandag 4 november om 19u30?
Vul dan onderstaand formulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Tijdens deze opleiding krijg je bij de UPENDI Academy handvaten aangereikt om te groeien tot een professionele studiekeuzebegeleider. Een professional die jongeren vanuit een positief zelfbeeld en een realistische kijk op de opleidingsmarkt aanzet tot actie zodat ze met een GLIMLACH hun toekomst tegemoet gaan.
Tijdens deze opleiding krijg je bij de UPENDI Academy handvaten aangereikt om te groeien tot een professionele studiekeuzebegeleider. Een professional die jongeren vanuit een positief zelfbeeld en een realistische kijk op de opleidingsmarkt aanzet tot actie zodat ze met een GLIMLACH hun toekomst tegemoet gaan.
Uit onderzoekscijfers blijkt dat van de studenten die stoppen met hun opleiding 50 procent aangeeft dat dit het gevolg is van een verkeerde studiekeuze. Tevens blijkt dat bijna 70 procent van de scholieren die hun middelbare school afronden, zegt dat ze moeite hebben met het maken van een studiekeuze.
Ook tijdens loopbaangesprekken geven werknemers vaak aan dat ze nu een andere studierichting zouden kiezen.
Wat kan ik? Wat wil ik? Welke studierichting sluit hierbij het best aan? Voor veel jongeren en hun ouders is dit dus een heet hangijzer.
De succesfactor van het studeren wordt bepaald door verschillende elementen en wordt in eerste instantie bepaald door het maken van een doordachte studiekeuze.
Deze opleiding wordt gegeven door Gina Buydaert. Vanuit haar jarenlange ervaring als studiekeuze- en loopbaanbegeleider wil zij haar kennis en methodieken delen zodat je studenten professioneel begeleidt in hun keuzeproces.
DOELGROEP
* Loopbaanbegeleiders die naast loopbaanbegeleiding ook trajecten studiekeuzebegeleiding willen aanbieden.
* Leerkrachten uit het secundair onderwijs die hun leerlingen in de derde graad een professionele ondersteuning willen geven bij het maken van een studiekeuze.
* Medewerkers in het hoger onderwijs die hun studenten en toekomstige studenten willen begeleiden in hun studiekeuzetraject.
PROGRAMMA
Dag 1 – Parameters van een studiekeuze – 18/10/2024
Dag 2 – Wegwijs in het traject studiekeuzebegeleiding – 25/10/2024
Online intervisiemoment
DATA EN LOCATIE
Najaar: vrijdag 18/10 en vrijdag 25/10/2024
De opleidingsdag start om 09u30 en eindigt om 16u00 en gaat door in het UPENDI-kantoor, Kortrijkstraat 15 in Deinze.
De datum van de gratis online intervisie wordt in overleg met de deelnemers vastgelegd.
PRIJS
€695 (excl. BTW) voor de 2-daagse opleiding + gratis deelname aan het intervisiemoment
* UPENDI loopbaanbegeleiders betalen €495 (excl. BTW) + gratis deelname aan het intervisiemoment
Drank & catering gratis.